Tipărit în volume, conţinutul digital al lumii ar fi egal cu de 10 ori distanţa Pământ-Pluto

Cantitatea de date digitale existente în întreaga lume se apropie de 500 de miliarde de Gigabytes (GB), iar dacă acestea ar fi strânse şi tipărite sub formă de cărţi, volumele ar forma un teanc echivalent cu de 10 ori distanţa dintre Pământ şi Pluto, informează The Guardian.

Această cantitate imensă de date în format digital s-a acumulat ca urmare a dezvoltării explozive a site-urilor de socializare, a telefoanelor capabile să se conecteze la internet şi a operaţiunilor electronice de supraveghere derulate de guverne.

Ajuns deja la 487 de miliarde de GB , conţinutul digital din întreaga lume, dacă ar fi strâns la un loc şi tipărit sub formă de cărţi, ar forma un teanc echivalent cu de 10 ori distanţa dintre Pământ şi Pluto. În condiţiile în care majoritatea oamenilor se alătură comunităţii digitale, ceea ce determină şi creşterea numărului de mobile cu capacitate de conectare la internet, cantitatea de informaţii în format digital creşte cu o viteză mai mare decât cea a celei mai rapide rachete a NASA.

Fişierele de dimensiuni mari surprinse cu ajutorul camerelor digitale şi armata de camere de supraveghere din întreaga lume generează o parte importantă a volumului total de date digitale.

Specialiştii estimează că universul digital se va dubla ca volum în următoarele 18 luni, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanţă tehnologică IDC. La primul raport asupra universului digital, în 2007, mărimea acestuia era de 161 de miliarde de GB.

Circa 70% din conţinuturile universului digital internaţional este generat de persoane şi include convorbirile telefonice, email-urile, fotografiile, tranzacţiile bancare online şi însemnările pe site-urile de socializare, inclusiv pe Twitter. „Dispozitive precum telefoanele dotate cu cameră de luat vederi şi serviciile web 2.0, precum reţelele de socializare, au creat o naţiune de pasionaţi de digital”, a declarat responsabilul companiei care a solicitat realizarea studiului IDC.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: