Orfelinatul dintre focuri

Lupta
antitalibană din Pakistan a dus la un adevărat exod. Zeci de mii de locuitori din provincia pakistaneză Swat, situată la 160 de kilometri nord de capitala Islamabad, şi-au părăsit locuinţele şi alte câteva sute de mii vor porni la drum în curând.

Schimburile de focuri dintre armată şi talibani au dus la moartea a 35 de civili, după datele obţinute de televiziunea Dawn News, citată de CNN. Potrivit unui martor ocular, 12 dintre cadavre erau ale unor copii
din apropierea oraşului Mingora.

100 de persoane, blocate într-un orfelinat

Aceeaşi sursă susţine că, după acţiunea de astăzi, 15 talibani au murit.

80 de minori şi 20 de angajaţi dintr-un orfelinat din Mingora sunt nevoiţi să rămână în clădire. Ei se află chiar în mijlocul schimburilor de focuri, orfelinatul fiind la circa 60 de metri de centrul de comandă al armatei pakistaneze din oraş.

Directorul instituţiei, Muhammad Ali, spune că mâncarea le-ar ajunge maximum două zile. Acesta a cerut celor două părţi (armata şi talibanii) să nu atace centrul.

Orfelinatul adăposteşte şi oferă educaţie pentru 250 de orfani de sex masculin. Circa 170 dintre aceştia au fost însă evacuaţi la timp.

Lupte după ruperea acordului

În luna februarie, talibanii şi autorităţile au semnat un controversat acord de încetare a focului. El a fost încălcat de talibani, iar trupele guvernamentale au lansat ofensiva.

Ieri, statul a lansat un ordin de evacuare pentru provincia Swat. În următoarele zile, aproape 500.000 de oameni vor părăsi regiunea.

În ultimele două săptămâni, armata a atacat centrele talibanilor din Buner şi Lower Dir, districte din apropierea Swat-ului. Armata pretinde că a ucis zeci de terorişti, dar numărul oficial întârzie să apară.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: