AFP: Situatia cazurilor de gripa porcina

Gripa porcina, care ar fi provocat moartea a peste 150 de persoane in Mexic, s-a extins in Statele Unite, Canada, Marea Britanie si Spania, autoritatile sanitare temandu-se de o pandemie de amploare mondiala, relateaza AFP consultata de Mediafax, care prezinta cazurile confirmate si cele suspecte incepand din 24 aprilie.

CAZURI CONFIRMATE

MEXIC : Ministrul Sanatatii a anuntat 152 de decese cauzate „probabil” de gripa porcina. Din acest total, numarul confirmat al deceselor este de 20.

STATELE UNITE: Un total de 44 de cazuri de gripa porcina au fost confirmate in cinci state americane: New York, California, Texas, Kansas si Ohio. Un caz probabil a fost semnalat in Michigan. La New York, 28 de elevi dintr-o scoala au contractat boala. Doi liceeni si un profesor francez, care se aflau in scoala pentru un schimb de experienta, primesc ingrijiri, dar nu au fost confirmati cu gripa porcina.

CANADA: Au fost confirmate sase cazuri de gripa porcina, dintre care patru in provincia Noua Scotie si doua in Columbia Britanica. La Ontario, 10-12 persoane sunt supravegheate, dar nici un caz nu a fost confirmat pana in prezent aici.

MAREA BRITANIE: Doua persoane au fost internate preventiv duminica, in Scotia, dupa ce au prezentat „usoare simptome similare gripei”, acestea fiind confirmate cu gripa porcina in cursul serii de luni. Alte sapte persoane din totalul de 22, care au intrat in contact cu cele doua prezinta „simptome lejere”, dar nu au fost confirmate pana in prezent cu gripa porcina.

SPANIA: Ministrul Sanatatii Trinidad Jimenez a anuntat marti un al doilea caz confirmat de gripa porcina la o persoana care s-a intors din Mexic la Valencia. Numarul cazurilor suspecte era luni seara de 26.

ISRAEL: Un caz de gripa porcina a fost confirmat in Israel – primul din Orientul Mijlociu – la un israelian in varsta de 26 de ani care s-a intors dintr-un sejur in Mexic si a fost spitalizat duminica, a anuntat marti o sursa spitaliceasca. Marti a fost confirmat si cel de-al doilea caz, al unui israelian de 49 de ani revenit recent din Mexic.

NOUA ZEELANDA: Prezenta virusului a fost confirmata la cel putin trei persoane dintr-un grup de 25 de la un colegiu din Auckland, plasate in carantina sambata, la intoarcerea din Mexic. Autoritatile cred ca in total zece dintre ele – noua liceeni si un profesor – ar fi putut contracta boala. Pe de alta parte, Guvernul analizeaza 56 de cazuri posibile.

COSTA RICA: O femeie in varsta de 21 de ani, care s-a intors la San Jose de trei zile, dupa un sejur in Mexic, este afectata de gripa porcina, devenind prima persoana din America Centrala care a contractat virusul.

CAZURI SUSPECTE

POLONIA: Trei cazuri suspecte de gripa porcina, in randul persoanelor intoarse recent din Mexic, sunt in observare, a anuntat marti Inspectia sanitara nationala

AUSTRALIA: Autoritatile au mentionat marti 70 de cazuri posibile de gripa porcina. Cinci persoane – dintre care si copii – sunt purtatoare ale virusului de tip A (familia careia ii apartine gripa porcina A/H1N1), in New South Wales. Ministrul Sanatatii, Nicola Roxon, a declarat ca este „cel putin posibila, chiar probabila” confirmarea prezentei gripei porcine in zilele urmatoare.

FRANTA: Douazeci de cazuri suspecte sunt „in curs de analizare”, in cadrul masurilor referitoare la gripa porcina.

GERMANIA: Trei cazuri suspecte de gripa porcina, primele din Germania, sunt in curs de verificare, a anuntat marti secretarul de stat pentru Sanatate, Klaus Theo Schroeder.

AUSTRIA: Un prim caz suspect a fost depistat in Austria Superioara, potrivit televiziunii.

ELVETIA: Cinci elvetieni reveniti din Mexic sunt suspectati de infectare cu virusul gripei porcine si fac obiectul examinarilor, a anuntat purtatorul de cuvant al Oficiului elvetian de Sanatate Publica.

DANEMARCA: Cinci persoane care s-au intors in urma cu o saptamana din Mexic si Statele Unite, se afla sub observatie la doua spitale din Danemarca, au anuntat luni surse spitalicesti.

IRLANDA: Patru persoane au fost supuse analizelor pentru a stabili daca au contractat gripa porcina, acestea dovedindu-se negative in cazul unei persoane, in timp ce pentru celelalte sunt asteptate in continuare rezultatele.

OLANDA: „Cateva cazuri suspecte” de gripa porcina au fost depistate si in Olanda, a anuntat marti Institutul olandez pentru sanatate si mediu (RIVM).

SUEDIA: Cel putin cinci persoane, care au calatorit recent in Mexic, au fost examinate pentru a se stabili daca au contractat sau nu virusul, a declarat pentru agentia TT Mia Brytting, un oficial din cadrul Institutului suedez pentru controlul bolilor infectionase.

HONG KONG: Patru cazuri suspecte de gripa porcina, la persoane care au calatorit in tarile afectate de epidemie, au fost depistate la Hong Kong, a anuntat marti un oficial din cadrul serviciilor sanitare.

COLUMBIA: Autoritatile sanitare au plasat sub supraveghere 12 persoane revenite din Mexic si care prezinta simptome de gripa. Acesti pacienti nu au fost internati, dar sunt testati la domiciliu.

PERU: Un prim caz de gripa porcina este suspectat in Peru, dupa spitalizarea unui barbat care s-a intors luni din Mexic, au anuntat autoritatile.

CHILE: Opt persoane sunt examinate in Chile, dintre care cinci la Santiago, unul in nordul tarii si doua in sud.

COREEA DE SUD: O femeie sud-coreeana, in varsta de 51 de ani, care s-a intors recent din Mexic, a contractat „probabil” gripa porcina, potrivit centrului de prevenire local.

By FLO

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: